De baas van de piekerfabriek
doeboek met tips en oefeningen om angsten en zorgen te verminderen.
auteur: Margreet van der Veen
Bestel nu op bol.com
De baas van de piekerfabriek
Iedereen piekert wel eens, dat is heel normaal en die gedachten gaan meestal vanzelf weer weg. Maar wat doe je als dat niet gebeurt?
Sommige kinderen blijven maar piekergedachten maken in hun hoofd. Er is geen ruimte voor blije gedachten, zorg en onrust zorgen ervoor dat handige gedachten geen toegang meer krijgen. Slapen wordt soms een probleem, de schoolprestaties gaan achteruit en vriendschappen verlopen moeizaam.
Margreet van der Veen, kinder- en jeugdtherapeute, heeft voor die kinderen van 7 tot ongeveer 10 jaar allerlei tips, opdrachten, oefeningen en voorbeelden gemaakt die ervoor kunnen zorgen dat helpende gedachten weer de overhand krijgen. Door het doeboek samen door te werken krijgen kinderen een handvat om het piekeren los te laten, ze krijgen weer controle over hun eigen gedachten.
Het doeboek De baas van de piekerfabriek is verkrijgbaar bij veel online boekhandels of vraag er naar bij de boekhandel bij je in de buurt (ISBN 9789085606789). Bestel bij je favoriete online boekhandel, waaronder:
Lees in de media over De Baas van de piekerfabriek:
Meer over Kinder- en Jeugdtherapie
Als je kind vaak piekert, negatieve gedachten heeft of faalangst heeft dan kan het helpen om samen met je kind het piekerboekje te lezen en de opdrachten te maken. Soms heeft je kind echter wat meer hulp nodig en is het fijn om samen met mij te ontdekken hoe hij kan leren om anders te denken. Door anders te denken verandert het gevoel en het gedrag van iemand.
Je kind leert dat hij zelf kan bepalen hoe hij zich voelt door anders te denken. Hij leert om niet-helpende gedachten om te buigen in helpende gedachten en zo de baas te worden over zijn denken.
Coaching
|
Therapie
|
Bij coaching richt ik mij op de oplossing en niet zozeer op het probleem. De aandacht ligt bij het vinden van mogelijkheden, kwaliteiten en het leren van vaardigheden.
|
Bij therapie wordt in beeld gebracht waardoor het probleem is ontstaan. Wat wil je kind met het gedrag bereiken? Je kind ontdekt eigen kwaliteiten en krachten om tot oplossingen te komen.
|