Zowel integratieve kindertherapie als coaching zijn oplossingsgericht en toekomstgericht. Ik stimuleer uw kind om zelf de antwoorden en oplossingen te vinden. Elk kind doet dat op zijn eigen manier. Ik begeleid en ondersteun dit proces.

Ouders spelen een belangrijke rol bij de begeleiding. Naast het intakegesprek en de evaluatie heeft u soms als ouder(s) wat meer hulp nodig. We kunnen dan meer oudergesprekken plannen. Soms is het fijn als iemand even meedenkt met het opvoeden en begeleiden van uw kind.

kindercoaching

Integratieve therapie

Integratieve kinder- en jeugdtherapie is een kortdurende, oplossingsgerichte vorm van psychotherapie voor kinderen van 6 tot ongeveer 21 jaar. Bij therapie wordt in beeld gebracht waardoor het probleem is ontstaan. Hierbij maak ik gebruik van verschillende verklaringsmodellen. Vandaar uit richten we ons op verwerking, aanpakken en oplossen. Het kind ontdekt eigen kwaliteiten en krachten om tot oplossingen te komen.
Ik werk integratief, wat betekent dat ik vanuit verschillende invalshoeken naar het kind en de hulpvraag kijk.

De therapievormen en interventies stem ik af op het kind, de leeftijd en de interesse. Naast gesprekken maak ik ook gebruik van bijvoorbeeld spel, creatieve therapie en cognitieve gedragstherapie. De therapie is dus helemaal afgestemd op uw kind. Het kind of de jongere staat centraal en de therapie wordt op maat gemaakt voor uw kind.
Ouders spelen een belangrijke rol tijdens de therapie. Om samen goed op 1 lijn te blijven vindt er na ongeveer 5 sessies een oudergesprek plaats waarin we bevindingen delen en kijken hoe we verder gaan. Zo werken we samen aan een oplossing.

schaalwandelen

Coaching

Coaching van kinderen en jongeren is oplossingsgericht en toekomstgericht. Er wordt gewerkt aan de stappen die het kind of de jongere zelf kan gaan zetten. Ik richt mij op de oplossing en niet zozeer op het probleem. De aandacht ligt bij het vinden van mogelijkheden, kwaliteiten en het leren van vaardigheden.
Ik maak gebruik van verschillende methodes en werkvormen zoals RET (waarbij uw kind leert om niet-helpende gedachten om te zetten in helpende gedachten), creatieve werkvormen, rollenspellen of gesprekken afhankelijk van de leeftijd en interesse van uw kind.

Neem contact op

Online

Stuur een bericht door gebruik te maken van het contact formulier

Telefoon

U kunt me bereiken op het telefoonnummer
06 27 40 57 71

Praktijkadres

Mijn praktijk is op het adres Amersfoortsestraat 139, 3679 AJ in Soesterberg