Bang zijn hoort bij de ontwikkeling van uw kind. Het is normaal dat kinderen en jongeren angsten hebben. Bang zijn beschermt je voor gevaarlijke situaties. Angst zorgt ervoor dat je goed oplet en dat je snel kunt reageren. Het maakt je alert als je iets moet doen waarvoor je focus en concentratie nodig hebt. Dit is gezonde en handige angst.

Maar soms hebben kinderen en jongeren last van onverdreven angst. Uw kind blijft bang terwijl er geen gevaar meer is. Situaties waar hij bang voor is gaat uw kind vermijden of hij lijdt onder de angsten. De angst zit uw kind in de weg en is niet nuttig en handig meer.

Er zijn heel veel soorten angsten. Sommige kinderen zijn bang voor iets specifieks zoals spinnen, honden of om naar de dokter te gaan. Anderen zijn heel erg bang als hun ouders weggaan of zijn bang in sociale situaties. Soms hebben kinderen steeds een bang gevoel en durven daardoor veel dingen niet. Dit kan soms gepaard gaan met dwanghandelingen of dwanggedachten. Veel kinderen hebben last van faalangst en blokkeren zichzelf in plaats van dat ze zichzelf motiveren. Ze mogen van zichzelf geen fouten maken.

Gelukkig kan je kind wat aan zijn angst doen. Door middel van cognitieve gedragstherapie kan ik uw kind leren om met zijn angst om te gaan. Cognitieve gedragstherapie gaat over wat je doet, wat je denkt en hoe je je voelt. De manier waarop uw kind over dingen denkt, bepaalt namelijk hoe hij zich voelt en wat hij doet. Zijn gedachten, gevoel en gedrag hebben invloed op elkaar. Ik leg uw kind uit hoe angst werkt en ik leer uw kind om bange gedachten te onderzoeken. Deze bange, niet-helpende gedachten leert uw kind om te vervangen door helpende gedachten. Ook leert uw kind wat hij kan doen als hij bang is. Uw kind leert om op een handige manier met zijn bange gevoel om te gaan en zo de dingen weer kan doen die hij nu liever uit de weg gaat.

Cognitieve gedragstherapie is geschikt voor kinderen en jongeren vanaf ongeveer 6 jaar. Bij jonge kinderen gaat dit op een speelse manier die past bij de leeftijd. Bij ouderen kinderen sluit ik ook aan bij hun leefwereld. Zo past elk traject bij uw kind en is op maat gemaakt.

Twee trajecten

Therapie en coaching voor kinderen en jongeren zijn laagdrempelige, kortdurende vormen van hulp bij verschillende problemen voor kinderen van 6 tot ongeveer 21 jaar. Ik begeleid uw kind op een positieve manier. Hierbij ontdekt uw kind welke kwaliteiten hij heeft, hoe hij die in kan zetten in moeilijke situaties en welke nieuwe vaardigheden hij nog moet leren. Er is geen verwijzing voor nodig.

Coaching

Therapie

Bij coaching richt ik mij op de oplossing en niet zozeer op het probleem. De aandacht ligt bij het vinden van mogelijkheden, kwaliteiten en het leren van vaardigheden.

Bij therapie wordt in beeld gebracht waardoor het probleem is ontstaan. Wat wil uw kind met het gedrag bereiken? Uw kind ontdekt eigen kwaliteiten en krachten om tot oplossingen te komen.

Neem contact op

Online

Stuur een bericht door gebruik te maken van het contact formulier

Telefoon

U kunt me bereiken op het telefoonnummer
06 27 40 57 71

Praktijkadres

Mijn praktijk is op het adres Amersfoortsestraat 139, 3679 AJ in Soesterberg