Boosheid is een emotie die uw kind helpt om voor zichzelf op te komen, die helpt om grenzen te bewaken en die helpt om een gezond zelfbeeld te ontwikkelen.

Afhankelijk van het temperament wordt het ene kind sneller boos dan het andere kind, maar ieder kind wordt weleens boos. Dit kan komen omdat uw kind teleurgesteld of gefrustreerd is, of omdat hij zijn zin niet krijgt. Soms kan uw kind boos worden omdat hij angstig is en uit hij dat door boos te reageren. Vaak is uw kind boos als iets anders loopt dan hij gedacht of gewild had en zit er teleurstelling, angst of verdriet onder de boosheid.

Als uw kind vaak en lang boos is kan ik samen met uw kind kijken waar die boosheid vandaan komt. Wanneer wordt hij boos? Wat gebeurt er dan? Wat voelt hij dan? Waar heeft hij dan behoefte aan? Dit gaan we samen onderzoeken op een manier die bij uw kind past. Dit kan bijvoorbeeld zijn door te praten, te spelen, te knutselen of rollenspellen te doen.

We gaan ook kijken naar manier om met die boosheid om te gaan. Wat kun je doen als je boos bent? Wat is een handige manier om je boosheid te uiten en wat is niet zo handig?

Soms denkt uw kind vaak negatieve gedachten, wat ook voor boosheid kan zorgen. Uw kind leert dan om die niet-helpende gedachten om te zetten in helpende gedachten, die ervoor zorgen dat hij zich goed voelt en meer zelfvertrouwen krijgt. Zo leert uw kind om op een handige manier met boosheid om te gaan.

Samen met jullie als ouders kijken we ook naar manieren die kunnen helpen om met de boosheid van jullie kind om te gaan.

Twee trajecten

Therapie en coaching voor kinderen en jongeren zijn laagdrempelige, kortdurende vormen van hulp bij verschillende problemen voor kinderen van 6 tot ongeveer 21 jaar. Ik begeleid uw kind op een positieve manier. Hierbij ontdekt uw kind welke kwaliteiten hij heeft, hoe hij die in kan zetten in moeilijke situaties en welke nieuwe vaardigheden hij nog moet leren. Er is geen verwijzing voor nodig.

Coaching

Therapie

Bij coaching richt ik mij op de oplossing en niet zozeer op het probleem. De aandacht ligt bij het vinden van mogelijkheden, kwaliteiten en het leren van vaardigheden.

Bij therapie wordt in beeld gebracht waardoor het probleem is ontstaan. Wat wil uw kind met het gedrag bereiken? Uw kind ontdekt eigen kwaliteiten en krachten om tot oplossingen te komen.

Neem contact op

Online

Stuur een bericht door gebruik te maken van het contact formulier

Telefoon

U kunt me bereiken op het telefoonnummer
06 27 40 57 71

Praktijkadres

Mijn praktijk is op het adres Amersfoortsestraat 139, 3679 AJ in Soesterberg