Het ene kind is in aanleg wat onzekerder dan het andere kind.

Sommige kinderen zijn onzeker geworden door bepaalde gebeurtenissen of vinden het lastig om in een drukke klas zichzelf te kunnen zijn. Anderen denken snel dat andere kinderen beter, stoerder of leuker zijn. Ook de overgang van de basisschool naar de middelbare school kan kinderen onzeker maken. Er verandert veel op de middelbare school en dat kan voor sommige jongeren best lastig zijn.

Keuzes maken, niet goed voor zichzelf opkomen, niet weerbaar zijn, negatieve gedachten over jezelf hebben, faalangst; dit en nog meer kan een kind erg onzeker maken. Samen met uw kind leer ik hem hoe hij zijn zelfvertrouwen kan vergroten, hoe hij weerbaarder wordt en wat nu eigenlijk zijn sterke kanten en talenten zijn.

Een kind met veel zelfvertrouwen durft uitdagingen aan te gaan, kan tegenslagen goed opvangen en durft zichzelf te zijn. Uw kind leert dat het goed is zoals hij is met zijn unieke talenten en karakter.

Twee trajecten

Therapie en coaching voor kinderen en jongeren zijn laagdrempelige, kortdurende vormen van hulp bij verschillende problemen voor kinderen van 6 tot ongeveer 21 jaar. Ik begeleid uw kind op een positieve manier. Hierbij ontdekt uw kind welke kwaliteiten hij heeft, hoe hij die in kan zetten in moeilijke situaties en welke nieuwe vaardigheden hij nog moet leren. Er is geen verwijzing voor nodig.

Coaching

Therapie

Bij coaching richt ik mij op de oplossing en niet zozeer op het probleem. De aandacht ligt bij het vinden van mogelijkheden, kwaliteiten en het leren van vaardigheden.

Bij therapie wordt in beeld gebracht waardoor het probleem is ontstaan. Wat wil uw kind met het gedrag bereiken? Uw kind ontdekt eigen kwaliteiten en krachten om tot oplossingen te komen.

Neem contact op

Online

Stuur een bericht door gebruik te maken van het contact formulier

Telefoon

U kunt me bereiken op het telefoonnummer
06 27 40 57 71

Praktijkadres

Mijn praktijk is op het adres Amersfoortsestraat 139, 3679 AJ in Soesterberg