Pesten kan een grote impact hebben op uw kind. Uw kind kan zelf gepest worden of kan juist anderen pesten.

Pesten kan fysiek of psychisch gebeuren. Ook via sociale media kan een kind of jongere pesten of gepest worden. Als uw kind gepest wordt kan hij zich onzeker, minderwaardig, boos, verdrietig of bang voelen. Het kan leiden tot ernstige psychische problemen en trauma’s.

Samen gaan we kijken wat uw kind nodig heeft en hoe jullie als ouders uw kind daarin het beste kunnen begeleiden. Ook kijken we wat de beste aanpak is en hoe uw kind weer grip kan krijgen op het pesten. Soms is het nodig om een trauma te verwerken. Het erkennen van de pijn van het pesten is belangrijk.

Verder gaan we werken aan het vergroten van de assertiviteit en hoe uw kind kan leren om op een effectieve manier om te gaan met grensoverschrijdingen.

Uw kind leert om zich bewust te worden van lichaamstaal en leert om meer zelfvertrouwen te hebben en uit te stralen. Samen gaan we op zoek naar unieke kwaliteiten van uw kind en kijken we hoe uw kind die in een lastige situatie in kan zetten. Ook onderzoeken we samen met uw kind wat hij nodig heeft om zich weerbaarder en sterker te voelen.

Twee trajecten

Therapie en coaching voor kinderen en jongeren zijn laagdrempelige, kortdurende vormen van hulp bij verschillende problemen voor kinderen van 6 tot ongeveer 21 jaar. Ik begeleid uw kind op een positieve manier. Hierbij ontdekt uw kind welke kwaliteiten hij heeft, hoe hij die in kan zetten in moeilijke situaties en welke nieuwe vaardigheden hij nog moet leren. Er is geen verwijzing voor nodig.

Coaching

Therapie

Bij coaching richt ik mij op de oplossing en niet zozeer op het probleem. De aandacht ligt bij het vinden van mogelijkheden, kwaliteiten en het leren van vaardigheden.

Bij therapie wordt in beeld gebracht waardoor het probleem is ontstaan. Wat wil uw kind met het gedrag bereiken? Uw kind ontdekt eigen kwaliteiten en krachten om tot oplossingen te komen.

Neem contact op

Online

Stuur een bericht door gebruik te maken van het contact formulier

Telefoon

U kunt me bereiken op het telefoonnummer
06 27 40 57 71

Praktijkadres

Mijn praktijk is op het adres Amersfoortsestraat 139, 3679 AJ in Soesterberg