Veel kinderen en jongeren piekeren en maken zich zorgen over dingen die er kunnen gebeuren of over dingen die ze lastig vinden. Het is normaal dat kinderen en jongeren piekeren en daar soms wakker van liggen.

Sommige kinderen zijn snel bezorgd en denken veel na. Het ene kind piekert nou eenmaal meer dan het andere kind. Soms piekert uw kind zoveel dat hij er last van heeft. Het lijkt alsof hij steeds meer gaat piekeren en dit belemmert hem.

Door middel van onder andere cognitieve gedragstherapie kan ik uw kind helpen om zijn gepieker onder controle te hebben. Cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat gedachten van invloed zijn op hoe we ons voelen. Ook hebben onze gedachten invloed op ons gedrag en andersom ons gedrag weer op ons gevoel. Door anders te denken verandert het gevoel en het gedrag van iemand.

Uw kind leert dat hij zelf kan bepalen hoe hij zich voelt door anders te denken. Hij leert om niet-helpende gedachten om te buigen in helpende gedachten en zo de baas te worden over zijn gepieker. Positief denken helpt uw kind om de beste versie van zichzelf te zijn.

Twee trajecten

Therapie en coaching voor kinderen en jongeren zijn laagdrempelige, kortdurende vormen van hulp bij verschillende problemen voor kinderen van 6 tot ongeveer 21 jaar. Ik begeleid uw kind op een positieve manier. Hierbij ontdekt uw kind welke kwaliteiten hij heeft, hoe hij die in kan zetten in moeilijke situaties en welke nieuwe vaardigheden hij nog moet leren. Er is geen verwijzing voor nodig.

Coaching

Therapie

Bij coaching richt ik mij op de oplossing en niet zozeer op het probleem. De aandacht ligt bij het vinden van mogelijkheden, kwaliteiten en het leren van vaardigheden.

Bij therapie wordt in beeld gebracht waardoor het probleem is ontstaan. Wat wil uw kind met het gedrag bereiken? Uw kind ontdekt eigen kwaliteiten en krachten om tot oplossingen te komen.

Neem contact op

Online

Stuur een bericht door gebruik te maken van het contact formulier

Telefoon

U kunt me bereiken op het telefoonnummer
06 27 40 57 71

Praktijkadres

Mijn praktijk is op het adres Amersfoortsestraat 139, 3679 AJ in Soesterberg